Zorin Forum

Installation Errors!

I am not sure! How to check that in the BIOS?

Laptop brand, model and main specification already mentioned in the post.

No dual boot

He have disabled virtualization in bios.It is docking station hp

OK found it .. it is currently set to RAID. Should I set it to AHCI or IDE? Or keep it at RAID?

1 Like

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.reddit.com/r/linuxhardware/comments/8wwl76/anybody_has_experience_with_hp_zbook_15_g3_laptop/&ved=2ahUKEwj8gKypnMb0AhVUkMMKHTVNAA44ChCjtAF6BAgFEAE&usg=AOvVaw1NiUNCRgfRXIntuR5mfwNs it can run Linux.

So does that mean that my laptop can not run Linux? I did not face any problems with my laptop with Windows, only when trying to install Zorin!

Yes it working. Link what i send.

I checked the link and did not see answer to my question!

I will check virtualization and disable it. My laptop without docking station

People talking the problem is on bios. Update bios could fix that problem.

virtualization already disabled. Should I change the BIOS from RAID to AHCI ?

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://h20195.www2.hp.com/v2/GetDocument.aspx%3Fdocname%3D4AA7-6280ENW&ved=2ahUKEwiBicbznsb0AhXBlosKHQdVC-wQFnoECAoQAQ&usg=AOvVaw22bQL9h3MWFlNegnQq-PAwC

I updated the BIOS about 2 years ago, and my guess it is up to date because it is very old laptop workstation.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://linuxwiki.tue.nl/wiki/Ubuntu_on_the_HP_ZBook_Studio_G3/G4&ved=2ahUKEwiBicbznsb0AhXBlosKHQdVC-wQFnoECAQQAQ&usg=AOvVaw3PYl2oxGX_eULZDiDe6Sys Here is instruction.

Thanks for PDF .. but what should I be looking for?

It wrote Ubuntu 18.04 idk if this will working with version 20.04
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://linuxwiki.tue.nl/wiki/Ubuntu_on_the_HP_ZBook_Studio_G3/G4&ved=2ahUKEwiBicbznsb0AhXBlosKHQdVC-wQFnoECAQQAQ&usg=AOvVaw3PYl2oxGX_eULZDiDe6Sys

Not sure I understand what you mean!

It should not affect your Linux install.
All my desktops and laptops are running Zorin with virtualization enabled enabled (I need it to run Windows VM).

You should check if AHCI will work. RAID is sometimes required for NVme.

I changed it to AHCI and did not help! I think the problem is related to display or video card because I can hear the sound of Zorin starting up but it just display that strange junk:

Thanks for this observation.
Yes, it is definitely a GPU problem.

Can you give me more detail of your hardware?
I see the HP logo but do you know which model you have?